Érett-e a tartós párkapcsolatra?

21 éves leszek lassan. A volt barátom is annyi lesz. Bonyolult a kapcsolatunk, több, mint 2 évet voltunk együtt kisebb-nagyobb megszakításokkal. Jelzem, egy évvel ezelőtt volt egy szakításunk, ami nagyot segített a kapcsolatunkon, a külön töltött idő alatt jobban megszerettük és megbecsültük egymást, vagyis miután kibékültünk, minden sokkal jobban ment, mint azelőtt. Ezt úgy értem, hogy 6 hónap különlét után a kapcsolatunk sokkal erősebb lett, segített rajtunk a szakítás mindig is. Mostani helyzetünk az, hogy egy hete vége. Szépen váltunk el, mai napig néha beszélgetünk, megegyeztünk, hogy nem vagyunk érettek ehhez a kapcsolathoz, nem megfelelően kezeljük a dolgokat, nem elég éretten gondolkozunk, ettől eltekintve jó volt az együtt töltött idő, de éreztük, hogy ez túl korai nekünk még. Mindig azért békültünk, mert szerettük egymást, nem az hiányzott, hogy legyen valaki mellettünk, hanem maga az a személy, akit szeretünk, az legyen mellettünk, boldogok voltunk, együtt nyaraltunk, de most vége lett.

Szeretem és ő is szeret még mindig, minden szakításnál éreztem, hogy kibékülünk, mert nem bírjuk külön, van bennem egy ilyen érzés, hogy nincs vége, minden elválásnál meg volt ez az érzés, és most is nagyon meg van bennem. Mikor külön voltunk, mindig ismerkedtünk másokkal, de azt éreztem, hogy nem tudok mással lenni és ezzel a volt barátom is így volt. Lehet ennek még folytatása? Miért van mindig ez az érzésem és neki is mindig ez az érzése van? Mit tegyek ? Azt mondják, hogy akit igazán szeretsz, az vissza talál hozzád. Igaz ez? Talán egyszer megérünk az érett kapcsolathoz?

Nehézségek megoldása együtt

Kedves M.!
Valóban. Ha ez szinte jól bevált forgatókönyv a kapcsolatukban, hogy szakítanak, majd újra összejönnek, akkor simán lehet, hogy a mostani elválásuk után is összejönnek.
Csak egy dologra kérem Önöket. Ha egyszer összeköltöznek, akkor próbáljanak meg ezen a forgatókönyvön változtatni. Ott húzzák meg a határt. Azért írom ezt, mert látok sok olyan párt, aki összeköltözés és sajnos gyerekvállalás után is beragad ebbe a se vele, se nélküle forgatókönyvbe. El fog jönni a pillanat, amitől kezdve a nehézségeiket meg kell próbálniuk együtt megoldani. Ez egy tanulási folyamat. Egymást tanulják. Megnézik, hogy együtt ezt hogyan képesek megoldani. Egymás felé fordulnak. Akkor is, ha éppen úgy érzik, most ki nem állhatom a másikat. De elmennek, kiszellőztetik a fejüket és újra megpróbálják együtt.
Nem tökéletes, hanem elég jó kapcsolatok léteznek, a tökéletesre meg mindig csak törekszünk.
Ha jól sejtem, szereti volt barátját mostani szakításuk ellenére is. Szeretné vele folytatni. Fél, hogy ő a 21 éves fejével még nem érett egy tartós kapcsolatra? Ez lehet. Ha viszont szereti, visszatalál. Így van, ez igaz. 🙂

Párkapcsolati Elakadások kezelése Online, egyéniben is. Foglalj időpontot a lenti naptárban!

Tudnivalók az online tanácsadásról

Lefoglalom az időpontot