Érett-e a tartós párkapcsolatra?

M. levele

21 éves leszek lassan. A volt barátom is annyi lesz. Bonyolult a kapcsolatunk, több mint 2 évet voltunk együtt kisebb nagyobb megszakításokkal. Jelzem egy évvel ezelőtt volt egy szakításunk, ami nagyot segített a kapcsolatunkon, külön töltött idő alatt jobban megszerettük és megbecsültük egymást vagyis miután ki bekultunk minden sokkal jobban ment ,mint azelőtt. Ezt úgy értem,hogy 6 hónap külön lét után, a kapcsolatunk sokkal erősebb lett, segített rajtunk a szakítás mindig is. Mostani helyzetünk az,hogy egy hete vége. Szépen váltunk el, mai napig néha beszélgetünk, meg egyeztük,hogy nem vagyunk érettek ehhez a kapcsolathoz,nem megfelelően kezeljük a dolgokat, nem elég eretten gondolkozunk, ettől eltekintve jó volt az együtt töltött idő,de éreztük ,hogy ez túl korai nekünk még. Mindig azért bekultunk mert szerettük egymást, nem az hiányzott hogy legyen valaki mellettünk,hanem maga az a személy akit szeretünk az legyen mellettünk, boldogok voltunk, együtt nyaralunk de most vége lett. Szeretem és ő is szeret még mindig, minden szakításnál éreztem hogy ki bekulunk mert nem bírjuk külön, van bennem egy ilyen érzés,hogy nincs vége, minden elválásnál meg volt ez az érzés, és most is nagyon meg van bennem. Mikor külön voltunk mindig ismerkedtünk másokkal de azt éreztem, hogy nem tudok mással lenni és ezzel a volt barátom is így volt.Lehet ennek még folytatása? Miért van mindig ez az érzésem és neki is mindig ez az érzése van? Mit tegyek ? Azt mondják, hogy akit igazán szeretsz az vissza talál hozzád. Igaz ez? Talán egyszer meg érünk az érett kapcsolathoz?

Párkapcsolati tanács M-nek

Kedves M.!
Valóban. Ha ez szinte jól bevált forgatókönyv a kapcsolatukban, hogy szakítanak majd újra összejönnek, akkor simán lehet, hogy a mostani elválásuk után is összejönnek.
Csak egy dologra kérem Önöket. Ha egyszer összeköltöznek, akkor próbáljanak meg ezen a forgatókönyvön változtatni. Ott húzzák meg a határt. Azért írom ezt, mert látok sok olyan párt aki összeköltözés és sajnos gyerekvállalás után is beragad ebbe a se vele, se nélküle forgatókönyvbe. El fog jönni a pillanat, amitől kezdve a nehézségeiket meg kell próbálniuk együtt megoldani. Ez egy tanulási folyamat. Egymást tanulják. Megnézik, hogy együtt ezt hogyan képesek megoldani. Egymás felé fordulnak. Akkor is, ha éppen úgy érzik most ki nem állhatom a másikat. De elmennek, kiszellőztetik a fejüket és újra megpróbálják együtt.
Nem tökéletes, hanem elég jó kapcsolatok léteznek, a tökéletesre meg mindig csak törekszünk.
Ha jól sejtem szereti volt barátját mostani szakításuk ellenére is. Szeretné vele folytatni. Fél, hogy ő a 21 éves fejével még nem érett egy tartós kapcsolatra? Ez lehet. Ha viszont szereti visszatalál. Így van, ez igaz. 🙂

Párkapcsolati Elakadások kezelése Online, egyéniben is! Foglalj időpontot a lenti naptárban.

Tudnivalók az online tanácsadásról

Lefoglalom az időpontot