Érdemes lehet várnom rá?

Szia! Volt barátnőmmel még 4 évvel ezelőtt nyáron ismerkedtünk meg. Ő ekkor még 20 éves volt, én 4 évvel idősebb, lényegében én voltam az első fiú az életében (első udvarló, első szerelem stb.), ahogy ő fogalmazott „eddig nem vették észre”. Kapcsolatunk eléggé döcögősen indult, kb következő év áprilisáig ő csak barátként tekintett rám, találkozgatásainkat gyakorta 1-2 hétre, hónapra gyakran szüneteltettük. És úgy igazán 2018 áprilisában jöttünk össze, ekkorra már elköltöztem a fővárosból és távkapcsolat lett, de nem okozott olyan jelentős problémát, mert 1-2 hétvége kivételével minden időt együtt töltöttünk, és általában nem csak hétvégék, hanem hosszabb időtartamak voltak, főleg pandémia alatt nagyon sok időt tudtunk együtt tölteni. Az utóbbi 1 évben igaz, Ő jött többet, mert én a munka mellett elkezdtem egy egyetemet és a szakdolgozattal, vizsgákkal így tudtam haladni. Azonban tavaly év elején elvégezte Ő is az egyetemet. A koronavírus miatt sokáig nem talált munkát, azonban és idén májusban elkezdett dolgozni.

Ezután én is éreztem és Ő is, azt mondta, érzi, eltávolodott tőlem, kiszeretett belőlem, nem csalt meg, de a kollégái bókoltak neki, húzták az agyát és ez az érzés megtetszett neki. Ennek az lett a vége, hogy július elején szakítottunk, de nagyon szeretem a leányzót, nagyon hiányzik, és elmondása alapján Ő is szeret, de már nem úgy. Én úgy érzem, hogy ki szeretné élni magát, mert neki ez korábban nem adatott meg. Azóta, hogy szakítottunk tudom, hogy randizgat fiúkkal, „aludt” is mással.

Érdemes lehet várnom rá, és idővel megkeresnem? Vagy várjak esetleg arra, hogy ő keressen meg engem? Lehet-e esély ennek a kapcsolatnak a folytatására? Hogy dolgozzam fel a sérelmeimet?

Idén szeptembertől terveztük, hogy összeköltözünk, de ha meg is keres, az egymásra találás, újbóli ismerkedés fázisát elölről kell kezdenünk, és távkapcsolatról indítanunk.

ablakpárára "hiányzol" írva
photo by Pexels

Bármi történhet

Kedves I.!

Leveled olvasva nekem is az az érzésem támadt, hogy ki szeretné élni magát, ismerkedni szeretne, hiszen olyan fiatal és te voltál az első az életében. Teljesen egyetértek veled, az újra egymásra találás nehéz lehet, mert a szakítás is egy nagy bizalomvesztés. 

Arra nem gondoltál, hogy te is ismerkedsz? A szeptemberi összeköltözés reményének elvesztése miatt is gyász lehet benned és magányt élhetsz át. 4 év elég hosszú idő, egy barátot is elveszthettél a lányban.

És egyébként szerintem bármi megtörténhet, azt nem tudhatjuk előre, hogy ő vajon megkeres-e téged.

Szép napot neked,

Emese

Lefoglalom az időpontot