Érdemes-e valakinél másodszor is próbálkozni?

D. levele

Sziasztok!

Nekem párkereséssel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy érdemes-e valakinél másodszor is próbálkozni? Még a tavasz folyamán találtam rá egy társkereső mobilos alkalmazáson, a Tinderen, egy nagyon szimpatikus lány profiljára. Meg volt adva az egyik közösségi oldala elérhetősége is, ezért ott megkerestem, és felvettem vele a kapcsolatot. Alaposan átnéztem a profilját, és írtam neki egy kezdeményező levelet, amiben kifejtettem neki, hogy mennyire tetszik nekem, és mennyire szimpatikusnak találom az egész életmódját, ami a profilja alapján lejön nekem, és hogy szeretnék vele megismerkedni. Válaszolt rá, azt írta, jól esett neki az üzenetem, nagyon szívhez szóló volt, és feldobtam vele a napját. De éppen valaki mással randizgat, kezdődő stádiumban van egy új párkapcsolata. Úriember módjára megértettem, sok sikert kívántam neki az új kapcsolatához, és nem kerestem őt többet.

Viszont pár hónappal később, most, a napokban újra felbukkant az említett alkalmazáson, és frissítette a profilját, ezek szerint az akkor kezdődő kapcsolatából nem lett végül semmi, és újra párt keres. A véleményetekre lennék kíváncsi: jó ötlet lenne, ha újra felvenném vele a kapcsolatot, tudva, hogy egyszer már sikerült elnyernem a szimpátiáját, tehát valószínűleg nem vagyok teljesen esélytelen nála, csak rajtam kívül álló ok (egy harmadik fél) miatt nem kezdett velem? Ha igen, ilyen esetben hogy fogalmazzam meg a levelem neki, hogy ne vegye erőszakos nyomulásnak? Vagy inkább felejtsem el, mert megvan a kockázata, hogy teljesen lerombolnám benne a rólam kialakult pozitív képet?
Válaszotokat előre is köszönöm!

Válasz D.-nek

Szia D.!
Most csak egy nagyon gyors választ tudok írni. Bátran vágj bele! Én is úgy látom, hogy ha egyszer már elnyerted a tetszését, érdemes megpróbálnod újra. Mit veszíthetsz? Ha igent mond, hurrá, ha pedig nemet, egy tapasztalattal lettél gazdagabb és nem ő az, aki életed társa lehet, legalább ez is kiderül.

Jól akarod csinálni mert tetszik neked a lány és félsz a visszautasítástól? Ezt megértem. De elrontani szerintem azért nem tudod, mert ha még azt is kifejezed, hogy nem akarsz nyomulni, de nagyon tetszik ő neked, abból baj nem származhat. Ha mégis, arról te személy szerint nem tehetsz. Nyíltan és őszintén vágj bele. Én most csak bíztatni tudlak.
Üdv, Emese

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?