Érdemes-e újrakezdeni vagy maradjon meg a kapcsolatunk barátinak?

Üdvözlöm. Olyan problémával fordulok önökhöz, hogy a volt feleségem vissza szeretne jönni. Leírom röviden a történetem. 2008-ban összejöttem a volt párommal. Nagyon sok nehézségen mentünk keresztül. Született két gyermekünk, az egyik 2014-ben, a második 2018-ban. 2018 év végén külön mentünk és elváltunk, mert beszélgettem egy másik hölggyel. Ezért a volt párom bosszúból randizott titokban egy idősebb férfival. Közben addig fajult a volt párom bosszúja, hogy ez a férfi beleszeretett és így a volt párom elment vele, hogy új életet kezd. Ez tartott 1 évig. Folyamatosan keresett engem, csak próbáltam elszakadni tőle.

Most jutott el arra a pontra, hogy nem bírja tovább és haza akar költözni. Azt mondja, hogy hazaköltözik, de kell neki egy kis idő és utána meglátjuk, hogy alakul közöttünk. Próbál őszinte lenni. És már meg is beszéltük ezeket a dolgokat, költözés stb. Mai napon pedig elmondott nekem egy olyan dolgot, amitől nagyon el bizonytalanodtam. Tiszta lappal akarja újrakezdeni és elmondta, hogy 2017-ben, a kislányom születése előtt egyszer nagyon összevitatkoztunk és bosszúból ezzel a férfival megcsalt. Állítása szerint egy alkalom volt, nagyon meg is bánta és akkor meg is szakította vele a kapcsolatot, de a férfi írogatott neki végig sms-t néha. Ezt is eltitkolta, most tudtam meg. Nagyon elbizonytalanodtam, hogy most mit tegyek. Ebben kérném a segítségét, hogy önök hogy látják ezt a dolgot. Érdemes-e vagy maradjon meg a kapcsolatunk barátinak?

nő és férfi ülnek egymás mellett a padon
photos by Pixabay/Pexels

Új kapcsolat, tiszta lappal

Kedves M.!

Attól tart, hogy a kislány nem az öné? Vagy attól, hogy ha ezt is eltitkolta, mi jöhet még? Azt hiszem, ennyi csalódás után óriási lépést tesz a felesége felé. De nem kell ezt elhamarkodni. Minden kételyt tisztázzon a feleségével! Azt, hogy összeköltöznek, próbálják meg megerősíteni egy új házassággal, esetleg papíron is kössenek új házasságot a válás után. Képesek lennének erre?

Ez a kapcsolat már nem a réginek a folytatása lesz, hanem egy új kapcsolat. Ezért én is nagyon támogatom azt, ha tiszta lappal indulnak. Esetleg vegyék igénybe párterapeuta segítségét is!

Nézzen szembe az aggályaival, félelmeivel és próbálja meg megosztani azokat volt feleségével is, aki új élettársa is lehet, ha Ön úgy dönt. Én az őszinte kapcsolatok híve vagyok.

Üdvözlettel, Emese

Lefoglalom az időpontot