Elszokott tőlem és már nem úgy érez irántam, mint eddig

Szia!

Azzal a problémával fordulok hozzád, hogy a párkapcsolatunk, úgy érzem, a végét járja. 17 éve vagyunk együtt. Mindig harmonikus, szeretetteljes életet éltünk. A problémák egy hónapja kezdődtek. Egy gyermekünk van, 13 éves. 8 éves korában külön szobába költözött, és mivel nélkülem nem tud aludni, én is vele mentem. Ez alatt az idő alatt a párommal nem voltunk együtt annyit, mert a külön szobában teltek a napjaink, éjszakáink. Természetesen akkor is szerettük egymást, csak minden figyelmemet a gyermekemnek szenteltem. A szexuális életünk is tönkrement, ő már nem kívánja az együttlétet, ezáltal egyáltalán nincs. Eljött az az idő, hogy a gyermekem már nem igényel és több időnk van a párommal egymásra. Ezt ő nem tudja hogyan kezelni, mivel elszokott tőlem és már nem érez úgy irántam, mint eddig. Teljesen felemészt minket ez a probléma, én imádom és őt zavarja, hogy nem tudja azt viszonozni nekem, mert már nem érzi úgy. Szeret, de már nem az igazi. Nem tudjuk kezelni a dolgot. Félek hozzá közeledni, mert azt hiszem, hogy őt zavarja, sok neki. Sokat beszéltünk erről, hogy miként tudjuk megoldani ezt a helyzetet. Mi együtt akarunk maradni! Nem tudjuk, hogyan változtassunk a dolgokon, merre induljunk el. Ebben kérném a segítséget. Köszönöm!

férfi és nő egymás mellett fekszik a fűben
photos by Pixabay/Pexels

Az elköteleződés egy jó alap

Kedves J.!

Nagyon gyakran előfordul ez a szexuális “kiégés” a párkapcsolatokban több év után, főleg ott, ahol gyermek is van. Bizony normális az, ha unalmassá válik a szexualitás. Ehhez a menopauza, változókori hormonváltozások is hozzá tudnak járulni. 

Az elköteleződés az együttmaradáshoz jó alap. “A mi együtt akarunk maradni” már az út fele.

Hogyan tovább?

Írok pár ötletet:

1. Közös kalandok, új elfoglaltságok és tevékenységek Pl. menjetek el egy tánctanfolyamra, vagy főzzetek közösen. Menjetek ki este sétálni. Bármi, amihez mindkettőtöknek kedve van és új élményt jelent.

2. Külön területeken való fejlődés Pl. menjetek el külön-külön valamilyen tanfolyamra. Keressetek külön is új élményeket, amiket aztán otthon megoszthattok egymással.

3. Közös játék Próbáljatok ki otthon társasjátékot, közös zenélést, kártyázást, játszatok együtt valamit.

4. Férfiasság és nőiesség megélése Menjetek el ruhát venni, fodrászhoz, iktassanak be sportot, vagy menjenek el szaunába, törődjenek úgy a testükkel mint férfi és nő.

5. Beszélgessetek a szexről. Mondják el, kinek mi esik jól, ki hogyan érzi magát szeretve.

Válasszanak valamit a fenti listából és gyakorolják minél többet!

Minden jót,

Emese

Párkapcsolati Elakadások kezelése Online, egyéniben is. Foglalj időpontot a lenti naptárban!

Tudnivalók az online tanácsadásról

Lefoglalom az időpontot