Elmentem egy férfiszelidítő tanfolyamra

Zs. levele

Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérdezni jelen élethelyzetemben.

?

Ehhez egy "rövid" story telling:
7 évet éltem a kaki kapcsolatban, és jött volna az esküvő. Igazából lehet, nem is volt rossz a kapcsolat, de unalmas volt... és akkor jöttek a Béla jelöltek... Ez engem elijesztett menyasszonyként, és az utolsó Béla-jelöltnél döntöttem. És szépen ki is léptem tisztességgel a régi kapcsolatból. (Addig sem csináltam senkivel semmit, maga a tény rémített meg, hogy komolyan érdeklődtem udvarlók iránt.)
Elköltöztem és pár hét múlva tiszta lappal indulunk a fent említett Bélával. Béla Németországban élt, 26 éves volt, de igazi vidéki fiú, baráti körében szinten mindenki házas, gyerekes, építkezik... egy-két agglegény kóborol még. Szülők 40 éve együtt. Az egész család, Béla is nagyon vallásosak, templomba járó hívő emberek. (note: én is)
Béla kapcsolatunk elején megmondta, Ő ugyan nem megy sehova No-ból, mert ott a pénz, azért ment ki. Előző barátnője sem fogadta el ezt, így szakítottak is.
Azon gondolkozhatunk, hogy én hogyan jutok oda ki hozzá majd a jövőben...
Kevesebb, mint egy év távkapcsolat után (Béla mindig jött -cuki volt- majd elment, nagyjából mellettem volt, amikor szükségem volt rá...), Béla úgy döntött, ez így nehéz (14 órákat vezetni heti szinten) és közölte, intézett magának állást Sopronban. Ez jó, viszont így már nem több ezer km volt köztünk, hanem több száz. És nyilván a magyar meló feleannyit fizet is... a benzin viszont ugyanannyiba kerül.
Szóval Béla a szüleihez költözött átmenetileg, amíg kitaláljuk hogyan tovább... A szülei félúton vannak köztem és a munkahelye között.
Persze rögtön megindult a "gyere ide anyámékhoz Te is" szöveg, de én saját lakás, élet, karrierrel a hátam mögött nem voltam erre hajlandó. Szóval azt mondtam, én biztos NEM. Egyet tudtam, vidékre szeretnék költözni, de nem szülői házba.
Teltek a hónapok, nem történt semmi, Bélát basztattam, de azt mondta, tele van adósságokkal, amiket csak úgy tud helyre rakni, ha gyűjt egy kis pénzt... addig nem tud velem külön életet kezdeni. (De a szülői házba költözést továbbra is ajánlotta.) Februárban szakítottam Bélával 2x (elsőnél szó szerint visszakönyörögte magát), mert úgy éreztem nem tartunk sehová. Elmentem egy 'férfiszeliditő' tanfolyamra
és arra döbbentem rá, hogy egy "basztatinátor" vagyok... Talán még az instruktor meg is jegyezte viccesen, mikor meséltem neki röpsztorikat, hogy "hú, de jó lehet veled"... rossz értelemben. 

?

Elkezdtem változni, és felkerült a tükörre a féléves határidő vörös rúzzsal (2019.08.31). Ez azt jelenti, ha addig nem költözünk össze, kilépek.
Béla a (nagy motorbuzi) elkezdett leakadni a motorról, már én voltam a fontosabb program... Majd egy hónapja közölte, hogy eladja minden motorját és abból törleszti adósságait és utána mehetünk lakni, ahova szeretném... Örültem, mint majom a farkának. Hirdetés alatt is a motorkák, a baj az, hogy 4 hét telt el és egy jelentkező sincs. Árakat igyekszik Béla lassacskán levinni, de itt nagyjából reális árig mehet le, sajnos ezek olyan gépek, amik nem két forintosak.
Szóval, itt a határidő... lényegében úgy néz ki, amit kitűztem célnak, az nem fog összejönni (külön lakásban együtt Bélával), de tiszta szívvel azt sem érzem, hogy Béla szart az egészbe... Így kitaláltam, hogy engedek... és odaköltözök átmenetileg Béla szülei házába, ha a külön emeleti szint csak a miénk lehet. Így akkor egy fél évig kb lehet gyűjteni még, de mégis elindul a közös élet, a szürke hétköznapi is együtt.
Mit gondoltok... Butaság ez??? Csak az időt akarom húzni?
Ezenkívül Bélával sajnos az együtt töltött idő 90%-ban minden csodálatos... ezért is nagyon nehéz a döntés. 2 éve tart a kapcsolatunk. Köszönöööm!

Válasz Zs.-nek

Szia Zs.!
Sajnos most csak nagyon  röviden tudok válaszolni, mert nincs időm, de 1-2 hét múlva, ha blogbejegyzéssé faragom a cikket, írok még. Nagyon tetszik, ahogy tudatosan határozottan kezeled a kapcsolatodat. Szurkolok Bélának és aggódom, hogy nehogy a szülőknél átélt alkalmazkodási stressz kicsinálja a kapcsolatotokat, meg azért is aggódom, hogy így Béla célt ért és aztán nem lesz már fontos eladni a motorokat. Ha beköltöznétek anyósékhoz, előtte tisztázzátok a kereteket. Mindketten engedjetek a másikért. Ha beköltöztök, az jó kis közösen átélt tapasztalat lesz. Ha meg nem költöztök és végigcsináljátok a motoreladást és költözést, az is. Augusztus 31? És ha szept 1-jén kétszer annyit kapnátok érte? Legyen úgy, ahogy időben, anyagiakban és szeretetben a legjobb mindkettőtöknek. Nagyon csípem a határozottsagodat és még az is lehet összejön 🙂 Akárhogy is lesz, szerintem ebből csak jól jöhetsz ki 🙂 Hajrá!

Később is írok

Szia Zs.!
Ahogy ígértem, írok ismét. Most újraolvastam a leveled és komolyan elkezdtem Béláért is aggódni. Soha többé nem fog már motorozni, pedig több motorja is van? Na, de hagyom az én aggódásaimat, itt nem az a lényeg, hanem az, hogy második olvasatra is azt gondolom, szerintem a Ti kapcsolatotok sínen van, akár anyóshoz költöztök, akár máshova. Le a kalappal, hogy Béláért hajlandó lennél anyósékhoz is beköltözni egy fél évre. Ahhoz képest, hogy a szakítástól indultatok, ez piszok nagy eredmény.
Ez a mondatod megragadott: Ezen kívül Bélával sajnos az együtt töltött idő 90%-ban minden csodálatos... ezért is nagyon nehéz a döntés. Kérlek, ezt mondd meg Bélának is ma újra, ha még nem tetted. Szerintem a férfiaknak ezt olyan jól esik hallani. 
Minden jót nektek, Emese

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?