Egyéjszakás kaland volt, vagy lesz folytatás?

L. levele

Megismertem egy fiút, akivel először szexkapcsolatnak indult. Meg is történt a dolog 2 hete, és igazából azóta nem tudom kiverni őt a fejemből. Mikor itt volt, nagyon komoly dolgokról beszélgettünk, amit nem hiszem, hogy minden embernek elmond. Utána bizonygatta nekem, hogy ez csak egyszeri alkalom volt, nem fog többet keresni. Pár nap múlva írt, hogy nagyon jó volt beszélni, itt lenni, lehetne megint. Megbeszéltük, hogy oké, akkor megint találkozunk. Pár nappal később letiltott, a találkozás előtt természetesen. Megkérdeztem egy másik közösségi oldalon, ahol láttam, hogy még követ, hogy most mi van. Azt írta, hogy a haverja megkérdezte, hogy lefeküdtünk-e, ő mondta, hogy nem. Azt is mondta, hogy őt ez nagyon idegesíti, hogy így kérdezősködnek. Aztán kérdeztem, hogy miért pont engem kérdeztek meg, miért én kerültem szóba. Erre ideges lett, mondta, hogy nem mondja el és hogy hagyjuk, nem akar ezzel foglalkozni és nem akar semmit sem mondani. Mondtam neki, hogy nyilván másokkal is lefeküdt azóta és nem értem, hogy miért pont engem kérdeztek meg, erre még idegesebb lett és annyit írt, hogy szia. Ő elég sok lánnyal lefeküdt már, nyilván nem én voltam neki az első, sem a tizedik. Mikor itt volt, mondta, hogy egy lány összetörte nagyon a szívét és azóta nagyon fél a kapcsolatoktól. A barátaim mind azt mondták, hogy többet érez irántam, csak nagyon fél, hogy én is összetöröm a szívét, és hogy ha csak egyszeri alkalom lett volna a részéről is, akkor elmondta volna a haverjainak, hogy igen lefeküdtünk. Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom, hogy mit kéne gondolnom vagy csinálnom. Köszönöm előre is a segítséget!

Válasz L.-nek

Kedves L! Leveledből azt olvasom, hogy jól éreztétek magatokat mindketten és ez több volt mint szex, mert jót beszélgettetek is. A szex miatt felszabaduló oxitocin hormonok is felerősítik ilyenkor a kötődést és egyáltalán nem mindegy, kihez kötődöm.

Amikor szexpartnert választok, kiválasztom azt az embert, akihez
a felszabaduló hormonok miatt még szex után is kötődni fogok.

Egyetértek a barátaiddal. Lehet, többször is megégette már magát nőkkel, hiányzik a bizalom. Benne lehet a félelem is, hogy megint balul sül el a nőkkel. Szerintem ha a bizalmatlanság és félelem miatt bezárt ajtón hangosan dörömbölünk, attól a félelem odabent csak felerősödik. Várj és figyelj! Lehet, nem kell kopogtatnod sem azon az ajtón, hanem majd egyszer csak kinyílik és kimegy hozzád a fiú. De addig is kérlek, tartsd nyitva a szemed, mert lehet, közben egy másik szív jobban megdobbantja a te szívedet.
Köszönöm a leveled, Emese

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?