Egy házban az anyóssal

E. levele

A problémám a következő: Férjemmel 9 éve vagyunk együtt, van egy 2 éves kisfiúnk és a párom szüleinél élünk. Rettenetesen szeretnék külön költözni, de a párom csak ebben a faluban szeretne házat venni, sehol máshol. Itt nagyon szűkösek a lehetőségek, pár km-rel arrébb viszont tudnánk házat venni. Évek óta várunk, hogy itt helyben tudjunk venni valamit, de sajnos sikertelenül. Elfogyott a türelmem és nem tudom, mit tegyek. Megérti a problémámat, viszont azt mondja, ha máshova költöznénk, akkor biztosan depressziós lenne. Itt viszont én kezdek az lenni. Nem tudunk kompromisszumot kötni, nem tudom, mitévő legyek. Segítségedet előre is köszönöm!

Válasz E.-nek

Kedves E!

Nagyon megértem a problémádat és együtt érzek veled, mert az én kapcsolatomban, sőt nagyszüleim kapcsolatában is voltak hasonló történések. Nekem erőt adott az a meggyőződésem, hogy egy otthonért elsősorban a nő felel, mert bennünk van a fészekrakó ösztön.  Megértem, hogy saját otthont szeretnél és anyósodéknál nem tudjátok ezt úgy megvalósítani, ahogy azt elképzelted.

Valami miatt azt érzem, hogy a férjed depresszióval való "érzelmi zsarolása?" vagy "fenyegetése?" -"vagy mi is ez?- inkább kibúvó az alól, hogy valóban egy saját otthont valósítsatok meg, ami csak kettőtöké és kisfiatoké. Egy olyan otthont, amiben te vagy az első számú asszony.

Jó lenne, ha férjed elmondaná, hogy miért ragaszkodik enyire szülőfalujához. Mit jelent számára a szüleivel lakni, és vannak-e félelmei azzal kapcsolatban, ha elköltözne veletek egy másik faluba? Vagy csak egyszerűen nehéz a kényelméről lemondania? A depresszióval való fenyegetés súlyosan hangzik. Mi van emögött?

Ugyanakkor szintén családi példából látom azt is, hogy le lehet anyósékkal egy háztartásban is élni az életet, de ehhez az kell, hogy feleség érezze, hogy férje 100%-ban mellette áll és ő az első számú asszony a háznál, mert a jövő generációt itt a fiatalok képviselik. Nem tudom, hogy ezt te a kapcsolatodban mennyire érzed így, hogy férjed egyértelműen melletted áll.

Próbáljatok erről kérlek beszélni!

Kitartást és jó egészséget kívánok a picinek.

Minden jót,

Emese

Lefoglalom az időpontot

Vélemény, hozzászólás?