Egy fiúval felfigyeltünk egymásra

Kedves Emese!

Most lettem gimnazista és pár hónapja egy fiúval felfigyeltünk egymásra, ha lehet így mondani. Ez a fiú 11.-es, látszik rajta, hogy nem az a típusú fiú, aki kimutatná az érzéseit, szerintem barátnője sem volt igazán, nyilván, keménynek mutatja magát, de sokkal normálisabb szerintem, mint azt ahogy kimutatja.

Szóval, pár hónapja mi, 9.-esek együtt mentünk a 11.-esekkel Budapestre vonattal és mivel nem maradt hely, ezért egy kabinba kerültem vele és egy haverjával. Mi a barátnőimmel végig hülyéskedtünk, amiből szerintem elege volt már, de kiderült, hogy másnak elvileg azt mondta, hogy bejövök neki, vagy ilyesmi és rólam leveleztek eléggé látványosan a barátjával. Ez eléggé bonyolult, mindenesetre instán még aznap bekövetett, később likeolta a képemet is és az insta storyjaimat is elsőnek nézi meg szinte. Nyilván ez nem jelent semmit. Amikor a folyosón megyünk, rám néz, de aztán felemelt fejjel, előre nézve, magabiztosan elmegy mellettem. Múltkor, mikor a lépcsőn mentem le a barátnőimmel, azt mondták, hogy végig engem nézett és most kedvesebben, mármint alapjában véve eléggé unott feje van, vagy csak próbálja azt mutatni, hogy magabiztos. Máskor pedig, amikor vele szemben mentem a folyosón, rám nézett, utána gyorsan elnézett… Csak nézzük egymást magyarán és nekem tetszik, azt hiszem… de valószínű, hogy egy 11.-es nem jönne össze egy 9.-essel és ha jól tudom, neki tetszik egy lány a sulinkból, de nem kilencedikes. Tehát semmi esélyem magyarán. A tanácsát szeretném kérni, ha lehetséges, mit tehetnék esetleg, ebben az esetben…

Köszönöm előre is válaszát!

photos by Pixabay/Pexels

Mindig légy tisztában az értékeiddel!

Kedves E.!

A leveled végén latolgatod az esélyeidet. Miből gondolod, hogy egy 11.-es nem jön össze egy 9.-essel? Szerintem összejöhet. Ha pedig ő elkezd egy másik lánnyal járni, akkor csökkentek az esélyeid, igen. De most nincs senkije, ugye?

Hogy mit tehetnél? Gondold végig a saját értékeidet. Mi az, amire büszke vagy magadban? Akár összejön veled, akár nem, kérlek, légy tisztában az értékeiddel! Későbbi szerelmi életedben is gondolj mindig arra, hogy értékes nő vagy, nem véletlenül teremtett téged a mindenható. Ha felfedezitek egymás testét, akkor védekezzetek a nem kívánt betegségek ellen és tudatosan tervezzetek gyereket!

Az én anyukám mondása az volt, hogy: “Bármit ki lehet próbálni, kivéve a kábítószert és az AIDS-t. Illetve azt is mondta, hogy amikor társat keresel, akkor a gyerekeidnek is keresel apát, de ráérsz majd 30 éves korodban szülni.” 🙂 Ezeket a mondatokat azért idézem ide vissza neked, mert ma is egyetértek vele. A gyerekszülés egy vissza nem fordítható folyamat. Én a tudatos családtervezésben hiszek. Az alkohol és a drog erős tudatmódosító szerek és olyan függőséget okozhatnak. Kiesik a kezedből a tudatmódosító szer miatt a kontroll és az teremthet veszélyes szituációkat. Nekünk nőknek, akik teherbe eshetünk, erre fokozottan oda kell figyelnünk! A min. 30 éves korral azért értek egyet, mert a gyereknek is jobb, ha érettebb a szülő, de persze vannak emberek, akik korábban megérnek a szülőségre, nem szeretnék általánosítani.

Vigyázz magadra, Emese

Lefoglalom az időpontot