Egy év eltelt már, de még mindig ugyanúgy érzek

Kedves Emese! Nem tudok túllépni a múlton! Teljesen beleragadtam. Két évig tetszett általánosban még egy fiú, aki végül összejött velem, de csak két hónapot voltunk együtt. Szerettük egymást, de a végén már állandóan veszekedtünk, sokan bántottak engem és nem volt hozzá elég érett, hogy ezt kezelje (nyilván kellemetlen volt neki). Utána közbejött nekem más fiú, neki más lány. Én hülye voltam… Szeretem még mindig, nem tudom, miért. 11 nap múlva lennénk egy évesek. Hiába próbálnám más fiúkkal elterelni a figyelmem róla, csak ő jut eszembe állandóan. Egy év eltelt már, de még mindig ugyanúgy érzek és sírok miatta. Nem követjük már egymást instagramon. És lassan egy éve nem láttuk egymást.

Képtelen vagyok túllépni rajta! Utoljára azt írtam neki, hogy ne írjon többet és, hogy nem hiányzik az már, hogy szeressen, de hazudtam, csak haragos voltam. Nekem tökéletes lenne, éretlenek voltunk, tény… de szeretem még mindig. De nem írhatok rá, csak kinevetne, ő biztos túl van rajtam. Én voltam az első barátnője és bíztam benne, hogy nem fog utálni, ha szakítunk sem… Állítólag, ha szóba kerültem, nem mondott semmit vagy terelte a témát. Nekem nagyon hiányzik… ráadásul egy utcában lakunk, egy ház van közöttünk, de így sem találkozok vele. Félek, hogy tényleg csak a rossz emlékek maradtak meg benne és félek, hogy sosem gondol rám és nem érdeklem már. Nagyon makacs és fontos a büszkesége… de én nem tudok egyszerűen nélküle meglenni. Számára csak egy tévedés lehettem. Bárcsak érdekelné, hogy mi lehet velem, bárcsak esténként gondolna rám, de nem. Semmit nem mond rólam, semmit nem tesz, hogy tudjon. Valamiért mégis nagyon szeretem még mindig és egyben utálom ezt. Reménytelen az egész… De nem akarok túllépni. Nem szeretném azt hallani, hogy de, muszáj és majd jön más… őrá van szükségem, hogy boldog legyek.

lány és fiú haragban
photos by Pixabay/Pexels

A találgatás végére járni

Kedves E!

Azt olvasom, hogy különösen sok emlék jön fel, hogy most lennének 1 évesek. Nem is írom azt, hogy muszáj túltennie magát rajta, mert hát az sincs kizárva, hogy újra összejönnek. Azt gondolom, hogy inkább találgatja, hogy mi van a barátja fejében és ez csak fantázia, találgatás. Az is csak találgatás, hogy kinevetné. Ez egyáltalán nem biztos, hogy így lenne. Ha meg kineveti, legalább megtudja, hogy nem érdemes újrakezdeni. A kinevetés nem ítélet, hogy én nevetséges vagyok, hanem arról szól, hogy a másik engem nevetségesnek gondol. Akit szeretünk, általában azzal nem gúnyolódunk. Szólítsa meg és kérdezzen tőle személyesen. Van vesztenivalója? Talán a legfélelmetesebb a sebezhetőség, a sérülés esélye, hogy lehet, a másik már nem szereti, nem lesznek soha együtt. Ez egy mély veszteség, egy gyászélmény, amit minden ember átél. Fájdalmas, de megtanuljuk elviselni ezt az érzést. Itt azonban szerintem még nem tartunk, csak a találgatásnál, hogy lehetnek-e újra együtt.

Emese

Lefoglalom az időpontot