Drogellenes vagyok, mert hiszek a drog nélküli örömökben

S. levele

Helló! Másfél éve összejöttem a barátnőmmel (már csak ex), eleinte minden rendben volt, aztán eldöntöttük, hogy kilépünk ebből a környezetből és neki vágunk a nagyvilágnak, elmentünk Sopronba, ott eleinte nem volt gond, aztán jött a volt párom, haverjai, akik ittak, drogoztak meg ilyenek! Exem megcsinálta azt, hogy 3 napon keresztül elment este, hazajött reggel, és be volt állva és dobott akkor! Hazajöttem, másnap írt, hogy megbánta, mert nem akar elveszíteni egy jó embert, de hiányzik neki belőlem valami, mondtam okés, visszamentem érte, mert nem akartam, hogy züllött élete legyen... Hazajöttünk és rendesen láttam rajta, hogy valami nincsen rendben! Kitalált hülyeséget, hazudott stb. Aztán elmentünk Dunántúlra dolgozni, megint ott semmi baj nem volt közöttünk, nem volt vita stb, de azt mondta, azt érzi néha, hogy én nem szeretem és a szeretlek szót nem úgy mondom! Megtettem mindent, próbáltam motiválni, hogyan kéne menni előre, bulizni is jártunk, de mikor csak volt rá pénz... aztán ott átvágtak minket, hazajöttünk és Nyíregyházára költöztünk, dolgoztunk, aztán elkezdett egy idősebb pasival barátkozni, a pali 20 évvel idősebb! Annyi, hogy az exem gyerekkora nem volt jó, szülei elváltak, apja nem foglalkozott vele, sokat veszekedtek! Lehet ez apakomplexus? Exem nem nagyon volt az utóbbi időben őszinte senkihez, szerintem saját magához sem! Terhes volt, el kellett vetetni, azt mondta, csak amiatt tartotta volna meg, hogy az apjával jobb legyen a viszonya...
Nem tisztelt engem, semmibe nézett, mindig próbáltam jó útra terelni, foglalkoztam vele, törődtem, számíthatott rám... de ez az idősebb pali elvitte motorozni és azóta csak annak él... állandóan csak azt fújta, szerintem beleszerett abba a paliba, mert úgy beszélt róla állandóan... Lehet, hogy az apját látja benne? És ez tudatalattiban van? Nagyon sokat iszik nő létére...
Szeretnék neki segíteni, hiába nem vagyunk együtt, nem szeretném, hogy szar élete legyen... mellettem nem mondta, hogy szeretne jogsit stb, most hirtelen a pali mellett már szeretne.. meg hogy ő adja neki a pozitív energiát, ő viszi előre. Nincs tisztában egy párkapcsolatban mit lehet és mit nem! Nem tudja tisztelni a másikat! Azt mondta, elnyomva érezte magát mellettem és hogy üres a lelke... sajnos magamat rendeltem alá, hogy neki jó legyen... aztán észrevettem, hogy valami nincs rendben, azt mondta, hogy mindig mellette leszek, ugye? Gondolom próbálta magát bebiztosítani, ha valami nem jól alakul... de akkor se hagyott nyugodni ez az egész. Vergődtem vele... és végül elmondta, hogy már nem úgy szeret, szeretne még élni stb Mit gondol róla? Addig várt, míg a pali azt nem mondja, na jó, hozzám költözhetsz? Ha úgy folytatja, nagyon sok embert fog megbántani és kihasználni.

Válasz S.-nek

Kedves S.!
Köszönöm az emailt. Olvasom már harmadjára és ezek a sorok nagyon megragadták a figyelmemet.

hiányzik neki belőlem valami, mondtam okés, visszamentem érte, mert nem akartam, hogy züllött élete legyen...  Exem nem nagyon volt az utóbbi időben őszinte senkihez, szerintem saját magához sem! Nem tisztelt engem, semmibe nézett, mindig próbáltam jó útra terelni, foglalkoztam vele, törődtem, számíthatott rám... Azt mondta, elnyomva érezte magát mellettem és hogy üres a lelke... Sajnos magamat rendeltem alá, hogy neki jó legyen. Ha úgy folytatja, nagyon sok embert fog megbántani és kihasználni.

S levele

Nem tudok mást, csak leírni a véleményemet. Így utólag olvasva egy kicsit direkt és sarkos, mert nem a drog és a züllés pártjára állok jelen esetben, hanem melléd. Örülök, hogy vége a kapcsolatodnak.
Én azt hiszem, pont a züllés hiányzott neki. Szerintem a családi mintája miatt teljesen ismeretlen volt számára az az út, amire te próbáltad terelni. Nem volt kapcsolatban önmagával. Nem tanulta meg szeretni és tisztelni önmagát, mert a szülei sem törődhettek vele sokat. Ezért is kerülhetett be ebbe a haveri társaságba, ahol jobb volt inkább eltompítani a fájó valóságot. Zsigerből tiltakozott, mert a tiltakozás és a züllött élet ismert, stabil közeg lehetett számára. Te nem támogattad az ő ismert közegét (drog...stb) érthető módon. Én sem támogattam volna. De ezt ő a saját lényével való szembenállásnak érzékelhette. Ez nem az ő hibája, egyszerűen csak a túl sok gyermekkori sérülésből következik ez. Az idősebb pali ellenben támogatta valószínűleg az exed életstílusát. Lehet, az övé is hasonló. Keresi lehet ifjú korát. Igazad lehet abban, hogy exed apát is találhatott ebben az idősebb fickóban.

Hogy sokakat fog-e még exed kihasználni? Téged idézve: "Sajnos magamat rendeltem alá hogy neki jó legyen". Így ahogy mondod: Azokat tudja kihasználni, akik belemennek a játékba. És ez egy játszma, ami kölcsönös. Te ebből kiszáltál. Másfél éved ráment, de nem több. Nagy lecke volt. És örülök, hogy kiszálltál, mert nagyon másnak látlak kettőtöket. Ekkora ellentétekkel csak tényleg egymás lelkét lehet megerőszakolni. És abban sem vagyok biztos, hogy a középutas kompromisszumkötés közel áll egy ilyen helyzetben hozzád. Drogból lehet-e mértékkel? Ezt én nem tudom, de a drogfüggőség szerintem kis mértékben is ártalmas az egészségre.

Minden jót, Emese

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?