Csak azt szeretném, hogy mellettem legyen

Üdvözlöm. Szeretnék tanácsot kérni, nagyon el vagyok keseredve. Rettentően fáj a szívem. Párommal 2017-ben ismerkedtünk meg, a születésnapján. Ő azt mondja mai napig, hogy az volt a legszebb születésnapja. 2018-ban az én születésnapom volt, de mivel ő külföldön él, így nem jött el, pedig tudta, hogy teljesen egyedül vagyok, nincs mellettem senki aznap… Mindent lehetővé tudott volna tenni annak érdekében, hogy velem legyen, de mégis azt mondta, hogy dolgoznia kell.

11 nappal később, az ő születésnapja jött el újból ( akkor már együtt voltunk a karácsony miatt is), én tortát készítettem neki, pezsgő, wellness jegy és ajándékok. Majd most, ami jelenleg aktuális, jön a születésnapom, de ő megint csak nem fog el jönni vagy meglepni azzal, hogy itt van velem. Tudom, még csak kegyes hazugság sincs a háttérben, mert 20-án indulna el Magyarországra.

Mindeközben átbeszéltük az ő szülinapját kb. 3x, hogy újra készítek neki répatortát és megyünk vacsorázni stb. De ő csak meg sem említi, hogy nekem is lesz és eljön vagy én menjek hozzá. Ráadásul azt is beszéltük, hogy én megyek külföldre és együtt indulunk vissza 20-án. Viszont ő azt mondta, hogy induljak el akkor 18-19-én és együtt indulunk vissza. Még csak azt sem mondta, hogy aznap induljak, vagy 17-e előtt pár nappal. Megint egyedül leszek a születésnapomon, de őt ez nem érdekli. Ja, aztán azt is mondta a mai nap, hogy nézzünk reggeliző helyet 28-ra, mutassam meg neki, hogy mit találtam az interneten, vagy legyen meglepetés…

Mindig kedves velem, nincs gond alapvetően… de a december mindig róla szól

Pedig én csak azt szeretném, hogy mellettem legyen, nem reggeliző helyet, nem wellnesst, nem kell torta, sem ajándék, semmi, csak hogy legyen velem… Iszonyatosan fáj, de ezt senkivel nem tudom megosztani, tanácsot kérni.

2 éve vagyunk együtt, ezelőtt kint jártam nyelvtanfolyamra, majd hazajöttem az iskola miatt és márciusra tervezzük, hogy kiköltözzek, mert februárban vizsgázom. Rengeteget vagyunk együtt a helyzethez képest, most is együtt leszünk 1,5 hónapot egyhuzamban.

Nem tudom, mit tegyek, és azt tudom, ha jön 20-án, ugyanúgy örülök vele, megcsinálok mindent neki. De azt is tudom, hogy a szívem fájni fog az ő születésnapján, mert hálás lennék, ha egy férfi megtenné ezt nekem, amit én a férfinak.

Mit gondol erről Ön, mint nő és párkapcsolati tanácsadó? Szükségem lenne az Ön véleményére, senkivel nem tudom megosztani ezt. 25 éves vagyok, nem ugrálok örömömben és nem várom az ajándékokat meg a tortát, csak egy kedves gesztusra attól az embertől, akivel vagyok. 🙁 Reménykedtem abban tavaly, hogy idén más lesz és nem leszek egyedül… Boldog voltam tavaly, mert tudtam, hogy jövőre, az az idén velem lesz… Naivan elhittem magamnak. De ez nincs így 🙁 Ön mit gondol erről? Előre is nagyon szépen köszönöm és hálás vagyok a segítségéért.

photos by Pixabay/Pexels

Szükségleteink kinyilvánítása

Kedves E!

Szerintem nagyon jogos az elvárása, hogy ünnepelje meg a párja a születésnapját! Ezek olyan szép alkalmak! Jó ezt együtt megélni és nagyszerű az, hogy tortát süt és ajándékkal készül. Mindeközben azon töröm a fejem, vajon a párjának egyértelmű-e, hogy E. a saját szülinapját kettesben szeretné ünnepelni, és hogy ez mennyit is jelentett már 2 éve a távolság ellenére hűséges kedvesének. Az, hogy külföldről 3 nappal hamarabb hazajön, micsoda ajándék lenne!

Szerintem ha párja tudná, hogy erre vágyik, jönne. Vagy mégsem? De valami miatt neki ez lehet, nem egyértelmű?

Szóban kimondta már, hogy azt kéri szülinapjára, hogy jöjjön hamarabb haza? Teljesen direkten és egyértelműen megkérte már? Mert ha ilyen egyértelmű kérés után sem jön haza, na, az elgondolkodtató szerintem. 

Viszont, ha a kérésre hazajön, vagy megkéri E.-t, hogy 17-én vagy előtte utazzon ki, akkor csak lehet, ő nem tartja számon a szülinapokat, mert neki valami miatt ez nem annyira fontos és fel kell rá direkt módon hívni a figyelmét. Van ez így a férfiaknál, hogy nagyon “szájbarágósan” el kell mondani, mit akarunk, mert maguktól sajnos nem jönnek rá. Ebben másak.

Ne adja fel és próbálja meg direkt megkérni, ha ezt még nem tette meg. Ez egy szép szülinap lehet, még időben van. 😉

Lefoglalom az időpontot