Barátságból Szerelem

D. levele

Üdvözlöm!
Igazság szerint, nem is tudom jol kezdjem. Évekóta szoros barátságban vagyok ezzel a lánnyal, mindennap beszélünk a legtöbbet csak vele. Bennem már egy ideje más érzések lettek úrrá, szerelmes lettem bele. Mivel én külföldön élek ezért csak online tudunk beszélni leginkább. Viszont most egy 2 hete voltam othon és megbeszéltük hogy egy este nálam filmezzünk majd. El is jött ott is volt, horrort néztünk és mindíg hozzám bújt öleltük, bújtunk egymáshoz. Azután pedig csókolózni kezdtünk, régen voltam olyan boldog kint akkor. Az lett a vége hogy ott aludt nálam, úgy döntöttünk hogy folytatjuk ezt az esti filmezést még 2 nap, ígyis lett folytattunk, szex viszont nem volt mert menstruált. Azután elbúcsúztunk mivel vissza kellett jönnöm, de nem voltam szomorú mivel tudtam innentől kezdve vége a barátságnak és arra a szinte léphetünk amire én mindíg is akartam. Igen, kezdődött is ennek a szintnek egyre feljebb lépése igaz csak online hisz messze vagyunk egymástól. Gondolok itt arra hogy egy új becenevet adott amit már nem egy barátnak szokás adni, sokszor feljött az 3 nap éjszaka hogy mennyire jó volt és mennyire hiányzom és a szó is hogy szeretlek. Viszont, az elmúlt időben egyre inkább a barátságunkra koncentrál hogy mi nem lehetünk együtt mert túl jó barátok vagyunk.. Ilyeneket is mond hogy már várja hogy legyen egy új kapcsolata valakivel, ha felhozom azt neki hogy szeretem őt probálja kikerülni a témát. Nem rég felhívtam azzal hogy nekem ez nem igazán működik így mivel én képtelen vagyok már csak barátként tekinteni rá és hogy nem akarom őt elveszíteni de ha nem találunk valami megoldást én tovább lépek mert ez nekem nagyon rossz így. Nem igázan sikerült megoldást találni nem tudott mit mondani rá. Viszont azon csodálkozott hogy rosszul esik mikor a jövőjéről beszél azon belül pedig arrol hogy mikor szeretne egy kapcsolatot hogy ő azért a férfiért akivel majd együtt lesz nem hagyja hogy a kapcsolatuk megromoljon stb. Tehát várja mimdent amit én képes lennék neki meg adni nem adhatom mert nem ad rá esélyt, viszont az a 3 éjszaka mégis megtörtént a szeretlek szó is és a többi gesztus is. Majdnem mindennap fel jönn az a 3 ejszaka és az új becézgetése, mégis mikor kicsit jobban szeretnék közeledni ő hátrál. Én úgy érzem hogy valóban szeret de nem eléggé ahoz hogy képes legyen a barátságunkat érte félre dobni viszont, nekem így nem megy és attól tartok tovább kell lépnem de az csak egy féleképp fogg menni ha többet nem beszélek vele.
Sajnálom hogy ilyen hosszúra nyúlt el de egy ilyen problémát nem lehet olyan egyszerűen csak leírni hisz nekem fontos ez a lány és szerettem volna át adni a lehető legjobban hogy a kellő segítséget tudjak rá kapni higy mit tegyek hogyan áljak ő hozzá.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz D.-nek

Azt írod sajnálod, hogy hosszúra  nyúlt a leveled, de én köszönöm, hogy részletesebben leírtad,  mert talán így jobban értem a szituációt. Az első gondolatom az volt hogy a barátnőd fél hogy elveszít egy nagyon jó barátot. Talán volt már hasonló csalódása, hogy  teljesen megszakadt a kapcsolat és fájó volt a hiány. Próbáljatok meg beszélni arról, hogy mit jelent számára a veled való barátság, mi az, amit semmiképpen nem szeretne elveszíteni. Kérdezd meg erről az érzéseit! Talán olyan vágyakról beszél majd, amelyek szerelmi kapcsolatotokban is maradhatnának.

Mindenképpen érdemes erről beszélni azért is, mert minden tartós párkapcsolat alapja egymás mélyebb ismerete, barátság. Ha nem vagyunk egymás támogató barátai, akik képben vagyunk a párunk gondolataival, életével, álmaival, szexuális szokásaival,  akkor a kapcsolatunk hosszú távon halálra van ítélve.

Remélem hogy "csak" erről van szó és utat tör közöttetek a szerelem. Én azt gondolom, hogy tartós kapcsolatokban a szerelem, a szeretet a barátságot is magába foglalja, annak alapja. Ezért a ti kapcsolatotokat a szerelem nagyon jó bázisának tartom. Őszintén szurkolok neked D.!

Emese

Lefoglalom az időpontot

Vélemény, hozzászólás?