Állandóan a telefonját nyomkodja

Üdvözlöm,

Szeretnék segítséget kérni, és nem tudom, kihez fordululhatnék.

Lassan két hónapja vagyok együtt egy sráccal, nagyon jól elvagyunk, de engem mélységesen zavar, hogy állandóan a telefonját nyomkodja. Reggel, amikor együttalszunk, ha felkel. Minden intimitás nélkül egyből eltűnik 20-30 percre és azonnal online minden felületen, de rám csak egy 30 perc múlva, vagy egy óra múlva ér rá, akkor sem mérvadóan, mondván, hogy még kómás, fáradt. Más lányokkal is beszélget, sok női barátja van, ez nem zavar, de az igen, hogy velük ébred és nem velem, aztán, amikor eszébe jutok, kapok egy puszit, de aztán újra játék. A közös étkezések közben is játszik, ha kiülünk este vagy reggel cigizni, akkor is, és minden beszélgetés közben… Figyel és válaszol, de úgy érzem, nincs velem.

Próbálom ezt lenyomni a torkomon és megpróbálni elfogadni, hogy ő ezzel jár, nem tudom, korlátozni nem szeretném, hiszen ez egy új kapcsolat még, és ha már az elején elkezdem megszorítani, vagy nem tudom, akkor elijeszthetem. Ezt leszámítva szinte minden nagyon jól működik, összhangban vagyunk, egyetértésben, nyugalomban.

Nem tudom, mit kéne tegyek, mennyi időt adjak ennek, csak a sajátomat veszetegetem és lépjek, amíg egyre komolyabb kötődés ki nem alakul, vagy törődjek bele, hogy ez a világ ilyen és ma már nem létezik normális párkapcsolat?

Köszönöm szépen.

férfi telefonozik
Photo by Pexels

Közös érdek a “függőségről” való leszokás

Kedves L!

Én azért sem törődnék bele, mert a párodnak is érdeke, hogy “lejöjjön a szerről”, ami a telefon figyelemelterelése. Ez abban a formában, ahogy leírtad, szerintem függőség és más kapcsolataiban, illetve az életvezetésében is korlátozhatja ez a párodat.

Közös érdeketek, hogy ezt ő kezelje és ehhez a te segítségedre is szükség van. Először is nyilvánítsd ki, hogy ez téged zavar és félted őt, és kérdezd meg, hogy neki feltünt-e már ez a szokás, hogy minden reggel így kezdi a napot. Mondd el, hogy vágysz a jelenlétére, és úgy érzed, a telefonnal kell megküzdened a figyelméért. Ez olyan, mintha a telefonnal csalna meg.

Emese

Lefoglalom az időpontot