A férfiakban vagy magamban nem bízok?

A létező összes párkapcsolatomban ez volt a probléma és a jelenlegiben is. Hiába szeret, tesz meg értem mindent, velem tervezi a jövőjét, ha meglátom, hogy megnéz más nőt az utcán vagy látom, hogy a közösségi oldalakon híres modelleket követ, rögtön arra gondolok, én nem vagyok elég jó, szép stb neki. Folyton gyomorgörcsöm van, hogy mikor csal meg, kivel flörtöl a hátam mögött és hogy biztos csak kényszerből van velem. Minden páromnál ugyanezt éreztem, aminek az lett a vége, hogy elhagytam őket egy általam beképzelt dolog miatt. Utólag kiderült, mindegyik imádott, szeretett és sose csaltak volna meg. Mintha az én szemem előtt nem rózsaszín, hanem fekete köd lenne. Így nem tudok boldog sem lenni. Nem tudom, mit tegyek.

veszekedő pár
Photo by Pixabay

A féltékenységről és önbizalomról

Kedves V.!
Én azt hiszem, nagyon jól látja a helyzetét és a legnagyobb lépést már megtette. Felismerte, hogy nem bízik Önmagában, sem a társában. Ez a legnagyobb lépés, hogy tisztán lát. Oka van ennek a bizalmatlanságnak.
Én arra kérem, gondolja át eddigi párkapcsolatait, hogy csalták-e meg már Önt korábban. Ha nem csalták Önt meg, kérem, gondolja át édesanyja párkapcsolatát is, hogy őt csalták-e meg.
Így próbáljuk kideríteni, hogy honnan jön ez a bizalomvesztés?

Gyerekkorában hagyta-e Önt cserben egy szeretett személy, ami nagyon mély nyomot hagyhatott?

Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, miért nem tudunk megbízni magunkban és a másikban? Ha ezt az okot a felszínre hoztuk, a bizalmatlanság mellé helyezzünk olyan érzéseket is, amikor viszont nem hagytak bennünket cserben, és magabiztosak voltunk.

Látjuk azt is, hogy életünkben van helye a magabiztosságnak és annak is, hogy társunk hozzánk ragaszkodik és nem máshoz?

A következő kapcsolatánál kérem, mondja el társának őszintén, hogy bizalmatlanabb és próbálják meg együtt felépíteni türelemmel az egymás közti bizalmat. Remélem, hogy egy megértő társat talál majd.

Ha gyerekkorunkban, vagy korábbi kapcsolatainkban sokszor megéltük a bizalomvesztést, attól még nem kell következő kapcsolatainkban is ezt hordozni. Ha tudatára ébredtünk annak, hogy van más út és lehet bizalommal a másik felé fordulni, akkor kezdjük el gyakorolni a más úton járást.

Kérem V., gondolja át, hogy Ön mitől szerethető, és gondolja át azokat a pillanatokat, amikor társa Ön mellett állt.


Üdvözlettel,
Emese

Lefoglalom az időpontot