A férfiak tényleg több szabadságra vágynak?

B levele

Tiszteletem. A párom szeret, ezt mondja is, de most több szabadidőre van szüksége. Haverokkal minden másnap edzés után éjjelig. Ezért már egyszer szakítottunk. Fél év szünet volt, akkor is kétszer visszatért hozzám. Tudom, hogy szeret, szerinte neki nem való kapcsolat, mert szabad is akar lenni. Én ezt most megadom neki, talán ez csak egy hullámvölgy és így kimászik belőle. Ön szerint helyesen cselekszem? Köszönöm válaszát.

Válasz B-nek

Üdvözlöm. Szeretnék megkeresésére válaszolni. Szerintem nagyon helyesen cselekszik. Én úgy látom, hogy úgy nagy általánosságban a férfiaknak nagyobb szabadságra van szükségük. Ez sokszor úgy is megadható, ha hagyjuk őket elvonulni a garázsba, az udvarra, sőt, vannak, akik a slozin olvasgatnak. Ez teljesen normális a férfiaknál és mi, nők jól tesszük, ha adunk is párunknak szabadságot.

"Menj el, hogy hiányozzam." Menj el, hogy várni tudjalak. És ilyenkor jó újra együtt lenni.

Én B. esetében egy dologra figyelnék. Lehet, hogy párja tényleg alkatilag több szabadságra vágyik, mint amennyit B.  alkatilag adni tud. Ilyenkor bizony kompromisszumot kell kötni, ha együtt szeretnének hosszú távon maradni. Ehhez pedig mindkettőjüknek kell engedni a boldogabb nyugalmas kapcsolat érdekében. Párjának is.
Minden jót, Emese

Úgy érzed elakadtál? Szeretnéd személyesen tanácsadás keretében megosztani velem párkapcsolati nehézségedet?

Itt tudsz időpontot egyeztetni párkapcsolati tanácsadásra

Bővebben a személyes tanácsadások menetéről itt olvashatsz

Vélemény, hozzászólás?