A barátom érzelmileg kezd eltávolodni tőlem

Lassan 1 éve vagyok távkapcsolatban, és azt vettem észre néhány napja, hogy a barátom érzelmileg kezd eltávolodni tőlem, hanyagol engem, és ennek nem értem az okát. Jóformán nem is mondja, hogy szeret és nem becézget, szinte nem is bókol nekem, bár viccelni szokott egyszer-kétszer. Szinte nem is kérdez rólam, szűkszavú magával kapcsolatban is. Másrészt olyan, mintha bántaná vagy zavarná valami, de nem mondja el, hanem magába fojtja és így fogalmam sincs, hogy segítsek neki.

Amikor kérdezem őt a kapcsolatunkról, mondja, tudja, hogy érdeklem, hol tartunk együtt, de amikor kérdezem, hogy miért beszélget velem keveset, arra már nem válaszol.

Mit tegyek, hogy újra érzelmileg erős legyen a kapcsolatom a párommal?

két kéz nyúlik egymáshoz
photo by Pexels

Fizikai kontaktus a kötődés erősítéséért

Kedves Levélíró!

Azt hiszem, azt kellene átgondolni, hogy mi a “ragasztóanyag” a kapcsolatban? Honnan származnak az örömteli pillanatok? Érzelem megosztás, beszélgetés, becézés, viccelődés…? Mivel távkapcsolat, lehet, a találkozás reménye és a tervezgetés is ide tartozik? 

De az is lehet , hogy már ideje lenne egy személyes találkozásnak?

Az ember biológiai lény is. A fizikai kontaktus felszabadítja az oxitocin hormont, ami a kötődés érzését okozza. Távkapcsolatban szerintem oda kell figyelni arra, hogy legyenek rendszeres találkozások. 

Nekem az az érzésem, hogy a személyes beszélgetés segítene.

Lefoglalom az időpontot