2 nő között őrlődve

D. levele

Jó napot kívánok! Párommal hat éve élünk együtt. Két felnőtt fiam van, akiket elfogadott a párom és fordítva is. Párom előző kapcsolatából született egy kislány, aki már 9 éves. Eddig az édesanyja nem engedte a páromat a kislányhoz, ami végig nyomasztotta. Idén márciusban viszont a szülinapjára elhívta. Onnantól fogva a párom kezdett furcsán viselkedni. Majd június elején bejelentette, hogy elhagy, mert úgy érzi, a másik nőbe szeretett vissza… Három hét múlva jelentkezett, hogy nem tudja, mit érez és nem szeretne elveszíteni teljesen. Azóta minden hétvégén szinte itt van (hétfőtől péntekig Pesten dolgozik), de még mindig bizonytalan magában… Nem szeretném elveszíteni, mert szeretem, de nem tudom, van-e igy jővője a kapcsolatunknak… Esetleg tudna nekem valami tanácsot adni? Találkozott már ilyen esettel? Köszönöm szépen válaszát!

Válasz D-nek

Kedves D.! Hasonlót láttam már, de pont ilyen esettel nem találkoztam. 6 éve élnek együtt a párjával, ami elég hosszú idő ahhoz, hogy egy erős kötődés kialakuljon. A kislány életkorából azt sejtem, hogy az előző kapcsolat sem lehetett ennél sokkal hosszabb. A gyerek mindig nagy összekötő, vagy éppen széthúzó erő, ha pont a gyereken nem egyeznek. Vajon mi történt a kislány anyukájának életében, hogy márciusban az eddigi 6 év nem engedés után mégis elhívta volt párját a gyermek születésnapjára?

Párja szemmel láthatóan 2 nő között örlődik. Az egyiket szereti és erősen kötődik hozzá 6 év után, a másik pedig gyerekének anyja és átélheti vele a saját család élményét, amire lehet, 6 évvel ezelőtt is vágyott. Az ex-szel valószínűleg a rövid mézeshetek után megjelentek ugyanazok a problémák. Persze, párjának az lenne a legjobb, ha mindkét nőt megtarthatná. Erre csak akkor van esély, ha erre mindkét nő rábólint. Élni sokféleképpen lehet. De ha ettől ön határozottan elzárkózik, akkor Önnek kell döntenie, mert párja úgy tűnik, még nem kész a döntésre. Ultimátumot adhat, ezzel belekényszerítheti párját a döntésbe, de még utána is felbukkanhat az ex.
Kérem, vezesse végig magában mindkét forgatókönyvet, ha nem a szerelmi hármas mellett dönt. Azt is, hogy elengedi a párját, és azt is, hogy ketten folytatják.

Vizsgálja meg először ezzel kapcsolatos saját érzéseit, majd játssza el a párjával is mindkét forgatókönyvet, és kérje meg a párját, hogy vizsgálja meg saját érzéseit. Az elválás fáj, de dönteni kell, ha a női partnerek nem akarnak közösködni rajta.
Ha pedig Ön el tudja fogadni a helyzetet: a másik nő jelenlétét és a másik nő is el tudja fogadni az Ön jelenlétét, akkor is egy új fejezetet nyitnak, mert ki kell alakítani ennek a közös életnek a kereteit, az új játékszabályokat.
Sok erőt kívánok ennek az egész változásnak az átgondolásához, átérzéséhez. Kérem, legyen nagyon őszinte önmagával azzal kapcsolatban, hogy hogyan szeretne élni a jövőben. Lehet, ez a változtatás nem fog egyik pillanatról a másikra menni, lehet, először az újat is meg kell tapasztalni, hogy rájöjjenek, valóban ezt akarták-e. Minden jót, Emese

Párkapcsolati Elakadások kezelése Online, egyéniben is. Foglalj időpontot a lenti naptárban!

Tudnivalók az online tanácsadásról

Lefoglalom az időpontot