1 hónapja titkolózunk bent a cégnél, hogy újra kibékültünk

M. levele

Segítő válaszra lenne szükségem.
A jelenlegi parommal tobb mint 5 eve vagyunk egyutt. En 24 o most 23 eves.
Marciusban 5 ev utan ugy dontottunk osszekoltozunk majusban megkerte a kezem. Aztan hirtelen besokalt a sok vitatol meg minden egyebtol es junius vegen szakitott velem. Alig voltam menyasszony. En elkoltoztem akkor, de most augusztus 16an viszont kibekultunk azota mar 1 honapja tart a kapcsolatunk. Viszont rajottem h abban a masfel honapban egy lannyal osszeakart jonni de az visszautasitotta. Azert bonyolult ez mert egy munkahelyen dolgozunk ahol ott van ez a lany is. Mar elotte is masfel eve utalom a csajt mert folyton jopofiskodott vele es a parom hajlott ra. Emiatt is veszekedtunk sokat h ezt nem akarom mert tudom milyen az a lany. Konnyuveru. Nem is ez a lenyeg. Nem tudom hogyan tegyem tul magam ezen h kepes volt szerelmet vallani neki azalatt a masfel honap alatt. Aztan meg kibekultunk bar a ket dolog kozott eltelt egy kis ido. Elvileg engem szeret. Nem is beszeltek miota visszautasitotta a csaj. De most megint latom h joba lettek es ez faj nekem. Tudja a parom is. Felhoztam neki h nem akarom h tovabbra is joba legyen vele, persze arrol nem tud h en pontosan mit tudtam meg roluk. Erre nagyon hevesen reagalt h nem szabhatom meg neki kivel beszelhet es kivel nem. Es teljesen bepipult miatta. Nem engedi el. Pedig ha engem szeret akkor engednie kellene felem nem? Hogy ne bantson engem mikor tudja h ezt nem szeretnem. Sajnos feltekeny tipus vagyok igyekszem valtoztatni de a rossz megerzeseim mindig beigazolodtak es most is ez tortent. Az egesz masfel honap alatt lattam h sokat beszelnek es folyton ott jart a fejemben h akar tole valamit. Igazam is lett. Rakerdeztem h volt e koztuk barmi is h akart e o tole tobbet es a szemembe hazudott. Pedig en tudom az igazat. Nem tudom h miert nem oszinte velem hiszen a bekulesunknel megbeszeltuk h mindent oszinten elmond akkor azt mondta h nem volt senkije es nem is akart senkit. Akkor meg nem tudtam ezt. Leheet h szegyenli de akkor is oszintenek kellene lennie velem. Meg ha faj is.
Mit kellene tennem?
En nagyon szeretem es akarom hogy mukodjon de nem tudom h hagyjam ennyiben az egeszet probaljam elfelejteni mintha nem is tudnek rola mert vegulis ez abban az idoben tortent mig nem voltunk egyutt vagy inkabb szakitsak en mert ez olyan mintha a csajt meg mindig akarna csak var h o lepjen en pedig talomban vagyok. Bar mikor egyutt vagyunk azt erzem h szeret es jol erzi magat velem. Nem tudom. Nem reg megkert h koltozzek ujra vissza hozza. De ha megint joba lesz a csajjal en azt nem tudom elviselni es hiaba mondtam el a paromnak h barki csak o ne.
A masik h a 1 honapja titkolozunk benta cegnel h ujra kibekultunk. Nem beszelunk egymassal bent mert azzal a valasszal jott nekem h nem akarja h megint mindenki rolunk beszeljen. De mostmar tudom azt is h ez biztos a csaj miatt van. Megmondtam a paromnak h nem akarok tobbet titkolozni. Ha komolyan gondolja, essunk tulrajta es kesz.
Nem szeretnem h joba maradjon a csajjal. Ki tudja mikor gondolja az meg magat h megis kell neki a parom.

Kerem ha tud adjon valami segito valaszt mit tegyek. Az h megbeszeljuk a dolgokat nem mindig sul el jol. Sot. Felkapja a vizet rogton de en nem akarok veszekedni. A szakitasunk is amiatt volt h feltekenykedtem sokat vitaztunk nem erezte h szeretem. De en igyekszem valtozni csak ezt az egy dolgot nem birom egyszeruen elengedni elviselni foleg ezek utan. Ha pedig elmondanam mit tudok akkor rogton ram vetitene h en vagyok a rossz h kutakodok,kerdezoskodok.

Koszonom elore is a valaszt!!

Válasz M-nek

Kedves M.!
Nagyon megértem, hogy nem akar titkolózni, hiszen már gyűrűs menyasszonya volt májusban a párjának. 5 éve vannak együtt, a másik csajjal meg csak egy rövid ideig kavart amíg külön éltek.
Azt hiszem az, hogy Önökről szóljon bent a munkahelyen a pletyka elkerülhetetlen. Az emberek mindig szeretnek valamiről pletykálni, de ez csak 1-2 napig újdonság. Így ahogy írja: Essenek túl rajta és kész. Legalább a csaj is szembesülne, hogy ez a férfi bizony foglalt.

Látom, hogy féltékeny típus. Természetes érzés ez. Azt szeretnénk, hogy a párunk csak a miénk legyen és senki másé. Persze nem tulajdon a vőlegényünk, menyasszonyunk, de azért mégis csak jó érzés oda-vissza tartozni valakihez.
Amikor féltékeny, a vita helyett próbálja meg azt hangsúlyozni, hogy igen féltékeny vagyok, mert azt szeretném, hogy mindenki tudja mi összetartozunk, te az enyém én a tied, mert nagyon szeretlek. Így talán a vőlegényének is könnyebb elviselni a “szabadságvesztést”. Mert igen nagyon fel tudják a férfiak idegesíteni magukat, ha a nők féltékenykednek. Hisztinek is érezhetik, mert ők nem tulajdonai senkinek, meg különben sem tűrik a gyanusítgatást. De ha úgy mondja, hogy nem akar gyanusítgatni, és nagyon szeretne benne megbízni, csak hát annyira szereti és fél, hogy elveszíti, az már egészen másképpen is hangzik. 


És még egy dolgot szeretnék csak megemlíteni: Házasságuk alatt biztosan lesznek még olyan nők, akik megtetszenek a férjének. A férfiak nem fogadnak örök vakságot, és vannak csábító nők, akiket nem érdekel, hogy házas a férfi. Én nem hiszek a tökéletes idilli kapcsolatokban. Az elég jó kapcsolatokban hiszek, ahol annak ellenére is a másik mellett maradunk, hogy időnként vitázunk, nem értünk egyet, vagy a hátunk közepére sem kívánjuk a társunkat és gondolatban lelépünk, vagy gondolatban félrelépünk. Hosszú évek alatt sok minden megtörténhet. Ez az összecsiszolódás része.
Nézzen a szívébe! Ha még mindig szereti a párját és őszintén azt érzi párja viszontszereti, tegye le mellé a voksot, és váltsanak komolyra. Szervezzék a közös életüket, beszélgessenek pénzügyekről, gyerekválalásról, életük álmairól még a házasságkötésük előtt!
Minden jót, Emese